Çad Vizesi - Çad vize Bilgileri - Çad'a vizesi nereden alınır - Çad Türklerden vize istiyor mu - Çad vize başvuru koşulları ve işlemleri


Çad'a gitmek için vize gerekiyor mu: EVET

Çad vizesi nereden ve nasıl alınır: Çad vizesi nereden ve nasıl alınır: T.C. vatandaşlarının, Çad vizesi başvurularını Çad’ın adres ve iletişim bilgileri aşağıda kayıtlı Paris Büyükelçiliği aracılığıyla yapmaları gerekmektedir.

Öte yandan, Çad’ın mukim Büyükelçiliğinin bulunduğu bir başka ülkede oturma izni bulunan T.C. vatandaşları vize başvurularını Çad’ın o ülkedeki Büyükelçiliği aracılığıyla da yapabilmektedir.

İstisnai durumlarda (resmi heyet vs.), vizenin Çad’a girişte (Encemine Havaalanında) alınabilmesini teminen, iletişim bilgileri aşağıda sunulan Türkiye’nin Çad Fahri Konsolosu ile irtibata geçilmesi mümkündür. Bu durumda, Çad’a girişte ilgili makamlara ve gerektiğinde havayolu firmalarına da ibraz edebilmek üzere, bir diplomatik Nota temin edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, yine istisnai durumlarda, T.C. vatandaşlarının vize başvurularını Libya’daki Çad Büyükelçiliği aracılığıyla yapmaları da mümkündür. Bu durumda, vatandaşlarımızın seyahat öncesinde Libya’daki Büyükelçiliğimizle irtibata geçilmesi yararlı olacaktır (Sözkonusu vatandaşlarımızın ayrıca Libya vizesi almaları gerekmektedir).

Çad Paris BüyükelçiliğiAdres : 65, Rue des Belles Feuilles, 75116 Paris
Tel : 0033-1-45 53 36 75
Faks : 00-33-1-45 53 16 09
E-mail : ambassadedutchadparis@wanadoo.fr

Türkiye’nin Çad Fahri Konsolosu
Tel : 00-235-510584
Faks : 00-235-523857
E-mail : seitchus@intnet.td

Çad'ın Türkiye'deki Konsolosluk ve Büyükelçilik Bilgileri için Tıklayın

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri