Kaddafi ve kadınlar - Libya lideri kadınlar hakkında ne dedi - Kaddafi'den Arap ve Avrupalı kadınlara ders

Kaddafi, Roma Müzik Oditoryumundaki konuşmasında, "Arap ve İslam dünyasında kadın adeta bir mobilya parçası gibi algılanıyor. Hem de istenildiği zaman değiştirilebilecek bir parça. Niye değiştirdin diye soran bile olmuyor. Kültürel devrime dayalı bir kadın devrimine ihtiyaç var" dedi. Kaddafi, Afrika’da bazı ülkelerde tam anlamıyla bir aile kavramı olmadığını da savunarak, "Çocukların sahipsiz kalmaları ve savaşta asker olarak kullanılmaları da bunun sonucundadır. Bu sorunu çözümlemek üzere Afrika Birliği’ne, akde dayalı nikahın ve belgeye dayalı boşanmanın geçerlilik kazanması, ayrıca çocuk yapanların gerekli sorumluluğunu üstlenmesi için bir yasa tasarısı sundum" diye konuştu.

2050’de yok olursunuz
Kaddafi, "İtalya’da aile konusunda mevcut anlayış devam ederse gençlerin sayısının azalması ve ihtiyarların sayısının artmasıyla 2050’de bu ülke tümüyle tarih sahnesinden silinebilir" dedi.

Kadın arpa değil, güldür
Dünya Savaşları yüzünden Avrupa’da kadınların erkek işleri yapmak zorunda kaldığını belirten Muammer Kaddafi, "Kadınlara, gül yerine arpa muamelesi yapmak niye? Doğu Avrupa’da ziyaret ettiğim bir patlayıcı fabrikasında kadınlar çalışıyordu. Bu mu özgürlük? Tanrı niye cinsiyetleri yaratmış? Tek cins yaratırdı. Cinsiyet farklılığına saygı göstermeliyiz" dedi. Alıntı: Hurriyet

Yorumlar

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri