Afrika'da Fok Avı - Namibya foklarını Türkler avlayacak - - Afrika fokları için Türk şirketi ve hayvan severler karşı karşıya

Namibya’da devlet izniyle bu yıl 95 bin foku avlayacak Türk şirketi, uluslararası hayvan haklarını koruma dernekleri ile karşı karşıya kaldı. Avustralya’da yaşayan derici bir ailenin oğlu olan Hatem Yavuz, CİTES sözleşmesi dahilinde öldürülecek fokları avlamaması için hayvan hakları derneklerinin kendisine 14 milyon dolar teklif ettiklerini, ama ödeme yapmadıklarını iddia etti. Avustralya’da yaşayan ve Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde de deri üretim tesisleri sahibi olan Hatem Yavuz, Namibya’da 2019 yılına kadar avlanılmasına izin verilen yaklaşık 1 milyon fokun tüm haklarını elinde bulunduruyor. Afrika’nın güneybatısında bulunan Namibya’da, hükümetin bu yıl avlanmasına izin verdiği 95 bin fokun da tek alıcısı olan Türk işadamı Hatem Yavuz, avlanan hayvanların derilerini işleyerek dünyaca ünlü markalara satıyor


Namibyalı fokları öldürme

Aralarında PETA, "Atlantic Canadian Anti-Sealing Coalition" (Fok Avına Karşı Atlas Kanada Koalisyonu), "International Fund for Animal Welfare" (Uluslararası Hayvan Hakları Fonu) ve "World Society for the Protection of Animals" (Hayvanları Koruma Dünya Derneği) gibi örgütlerin de bulunduğu hayvan hakları savunucuları, geçtiğimiz günlerde Yavuz’a, "Namibyalı fokları öldürme" diye baskı yapmaya başladı.

Yavuz, HSI ve IFAW örgütlerini temsil eden iki yetkiliyle 15 Haziran’da buluştu. Hayvan hakları örgütleri, Namibya hükümetinden aldığı izinle, 95 kişilik ekip yardımıyla fok avına başlayan Yavuz’a, bu avı durdurması karşılığında 14 milyon dolar önerdi. Avı iki hafta durdurmayı kabul eden Yavuz, bu meblağ karşılığında, Namibya ve Şili’de bulunan mezbahaları ve deri işleme tesislerini kapatarak müze yapmak için de gönüllü oldu.


1.4 milyon dolar topladılarHSİ ve İFAW, hemen A.B.D, Avustralya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Danimarka’da bir kampanya başlatarak avın durdurulması için gönüllülerden bağış topladı. İnternet sitelerinden İngilizce olarak, "Namibya’daki fok katliamını durdurmamıza yardım edin" anonsuyla toplanan yardım, 1.4 milyon doları ancak bulabildi. Yavuz’un talep ettiği 14 milyon dolara ulaşılamayacağının anlaşılması üzerine av yeniden başladı.
Haber Kaynak: Hurriyetim.com.tr

Yorumlar

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri