Tanzanya Dili - Tanzanya'da Konuşulan Diller - Tanzanya'nın Dili - Tanzanya'lılar Hangi Dili Konuşur - Etnik Diller Listesi

Tanzanya resmi dili ve halk arasında konuşulan yerel diller.

Tanzanya'da 126 farklı etnik grup yaşamaktadır ve hepsinin de kendilerine ait dilleri vardır. Bunların hiç biri resmi olarak kabul edilmememtedir. Bunlardan sadece Svahili (Swahili) ortak kullanılan, de facto bir dildir. Yani fiilen herkes tarafından konuşulan, ortak kabul edilen ulusal dil.

Yüksek mahkemelerde, ortaögretim ve universitelerde ise resmi dil İngilizce'dir. Son yıllarda ise Svahili-İngilizce karışımı oldukça yaygındır. Gerek ögrenciler olsun, gerek devlet yöneticileri, dışarda ve kendi aralarında Swahili konuşur.
bu sayfadaki bilgiler afrikaulkeleri.com tarafindan arastirilip duzenlendi.

Tanzanya'daki etnik dillerden bazıları
Alagwa, Arapça, Aramanik, Asu, Bembe, Bena, Bende, Bondei, Bungu, Burunge, Cutchi-Swahili, Datooga, Dhaiso, Digo, Doe, Fipa, Gogo, Gorowa, Gujarati, Gusii, Gweno, Ha, Hadza, Hangaza, Haya, Hehe, Ikizu, Ikoma-Nata-Isenye, Iraqw, Isanzu, Jita, Kabwa, Kachchi, Kagulu, Kahe, kami, Kara, Kerewe, Kimbu, Kinga, Kisankaka, Kisi, Kogongo, Kuria, kutu, Kw’adza, Kwaya, Kwere, Lambya, Langi, Loogi, Luguru, Luo, Maasari, Machame, Machinga, Mambwe-Lungu, Matengo, Mbunga, Mochi, Mpoto, Mwera, Ndendeule, Ngindo, Nilamba, Nyambo, Nyamwezi, Nyaturu, Rfuji, Shambala, Skuma, Vidanda, Vunjo, Yao, Zigula.


Yorumlar

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri