Tanzanya Türk İşadamlarını Bekliyor - Tanzanya'dan Türklere Davet

Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Tanzanya Cumhurbaşkanı Kikwete, "Ziyaretimin her anı çok verimliydi. Ekonomik ve diplomatik beklentilerimiz karşılandı. Türk işadamlarını bekliyoruz" dedi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi konuğu olarak Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Mrisho Kikwete, tüm beklentilerinin karşılandığını, iki ülke arasında diplomatik ve ekonomik işbirliği sağlandığını söyledi. "Ziyaretimin her dakikası çok verimli geçti" diyen Kikwete, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya geldiğini belirterek, 18-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen ziyaretinde uluslararası ve bölgesel konularda görüşmeler yaptıklarını söyledi. Resmi ziyaretinin son iki gününü geçirdiği İstanbul'dan ayrılmadan önce SABAH'a konuşan Kikwete, "Diplomatik ve ekonomik anlamda tüm beklentilerimin karşılandığını söyleyebilirim" dedi.

TÜRK İŞADAMLARINI BEKLİYORUZ
Beraberinde getirdiği 55 Tanzanyalı işadamını, çeşitli endüstrilerden 600 Türk işadamıyla İstanbul'da bir araya getirdiklerini belirten Kikwete, "Biz Türk işadamlarını Tanzanya'da yatırım yapmaya çağırıyoruz. Madencilikten tarıma, enerjiden altyapı sektörüne pek çok alanda yatırım yapabilirler. Dışişleri bakanlıklarımız bundan sonra bu işbirliklerini geliştirmek için çalışmaya başlayacak" diye konuştu.

Haber Tamamını Okumak İçin Linke Tıklayın http://sabah.com.tr/Dunya/2010/02/23/tanzanya_turk_isadamlarini_bekliyor

Yorumlar

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri