Nijerya'da Müslüman Hristiyan Kavgası - Afrika'da Vahşet - Nijerya'da Ortaçağ Vahşiliği

Nijerya, önceki gün ortaçağı andıran bir vahşete sahne oldu. Ocak ayındaki Müslüman kıyımının ardından bu kez Hıristiyanlar hedef alındı. Hıristiyan köylerini basan saldırganlar, ateşe verdikleri evlerden çıkan kadın ve çocukları balık ağlarıyla yakaladı, palayla öldürdü. 500’den fazla ölü var.

9 Mart 2010
Batı Afrika’da 155 milyonluk nüfusu Müslüman ve Hristiyanlar arasında yarı yarıya bölünen Nijerya’da bitmek bilmeyen din savaşlarına bir yenisi daha eklendi.


Geçen ocak ayında Müslüman gençlerin kilise yaktığı dedikodusu üzerine 550 Müslümanın katledildiği Plateau eyaletinin idari başkenti Jos kentinde bu kez Müslüman Fulani etnik grubuna mensup saldırganlar Hristiyan Berom etnik grubunun yaşadığı köyleri basıp aynı sayıda insanı katletti. Görgü tanıklarına göre Jos yakınlarındaki Dogo-Nahawa, Ratsat ve Zot adlı köylere önceki gün şafak vakti çeteler halinde gelen saldırganlar önce köylüleri evlerinden çıkmaya zorlamak için silahlarla ateş açtı. Ardından önceden yerleştirdikleri hayvan tuzakları ve balık ağlarına yakalanan köylüleri ellerindeki palalarla vahşice öldürdü ve evleri ateşe verdi.


Saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 500’ün üzerinde insan öldürüldü. Zot köyüne giden Batılı bir yardım görevlisi gördüğü manzarayı “Çoğunlukla kaçamayacak kadar zayıf olan yaşlı, çocuk ve kadınlar öldürülmüş. Ölen çocukların bazıları bir yaşın altındaydı” diye attı. Köy sakinleri ve insan hakları eylemcileri, saldırılardan Müslüman Fulani etnik grubuna mensup çobanları suçladı. Kaynak; Hurriyet.com.tr

Yorumlar

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri