Afrika'da kayak - Afrika Kar Ada Projesi - Afrika'da kar var mı - Afrika'ya kar getiren Türkler kim

Afrikalılar da artık kayak yapacak. Nasıl mı? Turklerin sayesinde. iste o ilingc haber.

Türkiye’nin önde gelen soğutma firmalarından Cantek, geliştirdiği “Kar Ada” projesi ile Afrikalıyı kar ile tanıştıracak.
Afrika’da birçok insanın kar görmediği için projenin bu insanları heyecanlandırdığını belirten Cantek Soğutma Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, geçen yıl Ar-Ge’ye yaptıkları 750 bin Euro’luk yatırımla 45 derece sıcaklıkta bile kar yağdırabilen bir teknoloji geliştirdiklerini söyledi.

İlk hedef Afrika
Bu projeyi kar yağmayan ülkelere götüreceklerini söyleyen Karaca, ilk hedeflerinin Afrika ülkeleri olduğunu aktardı. Karaca, “Dünyanın bazı bölgelerinde hayatında kar görmeyen insanlar var. Kartopu oynamayan, kızak kayamayan o kadar çok çocuk var ki. İşte buradan hareketle biz, başta Afrikalılar olmak üzere, kardan uzak kalan insanları kar ile buluşturacağız. Antalya’da yaptığımız Kar Ada’yı, şimdi Afrikalılara satmak istiyoruz” diye konuştu.

Zulu kabilesi de alacak
Afrika ülkelerinde projenin tanıtılması için firmalar ve devlet kuruluşlarıyla görüşmelere başladıklarını söyleyen Karaca, şöyle konuştu: “Kar Ada’yı temmuz ayında Güney Afrika’da 7 büyük fuarın bir araya gelmesiyle oluşan African’s Big Seven fuarında tanıtacağız. Fizibilite yaptığımız ülkeler arasında Libya, Etiyopya, Nijerya, Fas, Cezayir, Tunus, Mısır ve Sudan var. Kar Ada projesi ülkesine göre anahtar teslim 3 milyon Euro’dan başlayan rakamlara mal oluyor. Zulu Kabilesi’nin de yaşadığı Güney Afrika’yla görüşüyoruz. 10 ciddi sipariş bekliyoruz.”

Kaynak: Hurriyetim.com.tr

Yorumlar

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri