Afrika Kayak Merkezleri - Afrika'da Kayak Yapılan Yerler

Afrika'da Nerede Kayak ve Snowboard Yapılır? Afrika'daki kayak merkezleri hakkında bilgiler.

Kara Kıta denince akla genelde balta girmemiş vahşi ormanlar, aslanların zebraların koşturdugu duz ovalar, uçsuz bucaksız krak çöller gelir insanın gözünün önüne..

Kışın bir cok bolgesine kar düsen Afrika bir çok konuda oldugu gibi kıs sporları konusunda da malesef dünyanin en geri kalmış yerlerinden biri olmasının dejavantajlarını yaşıyor. Oysa bu gizemli ve sürprizlerle dolu devasa coğrafyada Avrupa'daki benzerlerini aratmayan cok popüler kayak merkezleri de bulunuyor. İşte onlardan bazıları


CEZAYİR
Chréa
Kentin hemen dışında bir kayak merkezi bulunuyor. Deniz seviyeyesinden yükseliği yaklasık 1,458 metre. Baskent Cezayir'e sadece 60km uzakta olması sebebiyle ulaşımı da gayet kolay.

Tikjda
Ulkenin kuzeyinde, Djurdjura daglarında, rakımı 1,600 metre. Kayak meraklıları için harika bir yer. Eşsiz Akdeniz manzarası ile ün yapmıştır. Baskente 150km uzaklıktadır. Yaz aylarında da kaya tırmanışları için ideal bir yer.

Afrika'da Kayak Yapılan Yerler

FAS
Oukaimeden
Afrika kıtasındaki ilk kayak yapılan önemli kış sporları merkezlerinden birisidir. Marakeş kentine 60 km uzaklıkta, Atlas Daglarında nefis manzaralı bir yerdedir. Denizden yukekligi 2600 - 3200 metreler arasında.

Ifrane
Fas'ın orta-kuzey kesiminde yer alan ülkenin en fazla kar yagışı alan bölgelerinden birisi. Snowboard ve Alpine Kayak yapılan bolgeler deniz seviyesinden 1900-200 metre yükseklige sahip. Başkent Rabat'a 200 km mesafede bulunuyor.

Michlifen
Fez kenti yakınlarında 2,100 rakımlı bir merkez. Fas Krali VI. Muhammed'in de burada çok büyük bir sarayı bulunuyor.


GUNEY AFRİKA CUMHURİYETİ
Tiffindell
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin kuzey dogusunda Ben Macdhui dagı eteklerinde bulunan son derece modern ve bir çok imkana sahip ünlü bir kayak merkezidir. www.tiffindell.co.za

LESOTHO
Afriski
Kitanin güneyindeki iki kayak merkezinden biri olan Afriski denizden 3000 metre yüksekligi ile yıl boyu dağcılık ve kış sporları meraklıları icin adeta bir cennet. Kayak Merkezi ve Otellerin oldugu yere Johannesburg'dan rabayla 4-5 saatlik bir yolculukla ulaşılıyor.  www.afriski.net

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri