Sudanlı Akademisyenler - Steril Enjektabl İlaç Üretiminde GMP Uygulamaları - Sudanlılara Türkiye'de Eğitim Verildi

Başkanlığımız tarafından Sudan’a yönelik düzenlenen eğitim projelerinden biri daha tamamlandı. Bu çerçevede Türkiye’ye gelen Sudanlı Akademisyenler, “Steril Enjektabl İlaç Üretiminde GMP Uygulamaları” programına katıldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılar törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninde ayrıca, dünya gıda krizine kayıtsız kalmayarak hazırladığı Tarımsal Kalkınma Programları ile Afrika’da sağlıklı gıda üretimine destek veren ve birden fazla ülkede bu alanda program veprojeler geliştirerek açlık ve yoksullukla mücadelede Türkiye  adına önemli adımlar atan TİKA’ya  “Altın Yazma Şükran Plaketi” verildi. Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Can Demir, kurumu adına Şükran Plaketini, TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya'ya iletilmek üzere TİKA Proje Koordinatörü Dr. Mahmut Çevik'e verdi.

Dr. Çevik, “Açlığın ve aç uyuyan çocukların olmadığı bir Afrika için Türkiye’nin dost eli TİKA olarak Afrika'da aynı anda birden fazla ülkede başlatılan ‘TİKA Afrika Tarımsal Kalkınma Programı’ sebebiyle bugün Afrika kıtası Türkiye'nin ismini net bir şekilde bilen ve milletimize şükran duygularıyla dolu insanların kıtası olmuştur” dedi.

Sudan Hartum Veteriner Araştırma Enstitüsü Uzmanları, Veteriner Fakültesi Dekan ve Akademisyenleri, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Veteriner İlaçları Genel Müdürlüğü uzmanlarından oluşan “Sudan İlaç ve Zehir Bilimi Kurul Üyeleri” eğitim programı kapsamında, İstanbul’da ilaç fabrikalarını ve araştırma kurumlarını ziyaret etti ve üretimleri yerinde inceleyerek Türkiye ile kendi ülkeleri arasında bu alanda yapılacak olan ekonomik işbirliği konusunda önemli temaslarda bulundu.
Tarımsal üretim ve hayvancılık alanında TİKA tarafından Sudan’da uygulanan projeler kapsamında yaklaşık 500 veteriner hekim ve ziraat mühendisinin eğitimleri ülkemizde tamamlandı ve
Sudan’da gıda üretimi bu uzmanlar eliyle arttırıldı ve daha iyi koşullarda yapılmaya başlandı.

Kaynak: TIKA

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri