İnjera Nedir - Etiyopya Ekmeği Nedir - Injera nasıl Yapılır
Geleneksel Etiyopya ekmeği de denilen injera, Etiyopya mutfağının temel öğesidir ve diğer yiyeceklerle de servis edilen bir tür krepdir. (daha doğrusu ekmek diyelim).
Etyopya ve Eritre'de hemen hemen her evde günlük yenen, geleneksel bir ekmektir. Bizdeki koy ekmegine benzer. Yani düzdür ve genelde saç üzerinde pişirilir. Teff unundan yapılır. Teff Etyopya daglarında yetişen bir tahıldır ve afrikaulkeleri.net unu çok ince olur. Teff unu bulamazsanız normal ince undan da yapabilirsiniz. Injerayı sadece ekmek olarak yiyebileceğiniz gibi, bir çok farklı sos ile de afiyetle tüketebilirsiniz. Afrikaulkeleri.net
Injera'nın nasıl yapıldıgını asagıdaki videolardan izleyebilirsiniz.
Modern bir restaurantta pişirilen injera
Etyopya dağ köyünde pişirilen injera
Evde injera yapan bir Etyopyalı |
Injera'nın nasıl yapıldıgını asagıdaki videolardan izleyebilirsiniz.
Modern bir restaurantta pişirilen injera
Etyopya dağ köyünde pişirilen injera