Doğum Gününde Fil ve Aslan Eti Yiyecek

Yaş günü kutlayanları en çok heyecanladıran şeylerden birisi de şüphesiz ortaya konacak olan pastadır. Kimileri büyük şatavatlı pastalar severken kimileri de sade, ortasında bir tek mum olanlarını tercih eder.

Fil ve Aslan Eti Yiyen Zimbabveli AdamDünyanın farklı köşelerinde farklı kültürler doğum günü kutlamalarında kucuk değişiklikler gosterseler de genelde hemen hemen hepsi birbirine benzer; Afrika hariç! Afrika'da deyince hayatın bir çok alanında oldugu gibi yaş günü menüsü  konusunda da şöyle bir durup, "nasıl yani?" demeden edemiyoruz.


Işte bütün bu şaşkınlıklara neden olan en son vakalarsan birisi: 
Önümüzdeki hafta 91'inci yaş gününü kutlayacak olan Zimbabwe Devlet Başkanı Robert Mugabe için hazırlanan gösterişli doğum günü partisi ülkede tartışmalara neden oldu. Kutlamaların düzenleneceği başkent Harare'de Mugabe için hazırlanan parti mönüsünde bufalo, aslan, antilop ve fil etinden oluşan pahalı yemeklerin yer alması ülkedeki hayvan hakları savunucularının tepkisini çekti. Bir yerel gazetenin haberinde, Mugabe için 2 adet fil ve bufalo ile 5 adet antilopun kesildiği iddia edilirken yemeklerin fiyatının 120 bin dolar ettiği belirtildi.

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri