Türkiye Cibuti'ye tam donanımlı 6 ambulans hediye edecek

Türkiye-Cibuti Sağlık İşbirliği Antlaşması

Türkiyeyi ziyaret eden Cibuti Sağlık Bakanı ülkesine gayet mutlu dönüyor.
Türkiye-Cibuti İşbirliğiSağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Cibutiye tam donanımlı 6 ambulans vereceklerini, ayrıca Cibuti'de 50 yataklı bir çocuk hastalıkları hastanesinin yapımı konusundaki çalışmalarında, arsa tahsisi noktasına geldiklerini. Arsa tahsisinden sonra da proje çalışmalarını başlatacaklarını belirtti.

Müezzinoğlu, Cibuti ile 2012 yılında imzalanan Sağlık İşbirliği Antlaşması çerçevesinde, önümüzdeki dönemde de sağlık alanındaki işbirliğinin daha iyi noktalara taşınmaya çalışılacağını bildirdi.

\Cibuti Nerede - Dünyanın Neresinde

Konuk Bakan ile birlikte ülkelerinde tedavi edilemeyen hastaların Türkiye'de tedavi edilmesine yönelik görüştüklerini de belirten Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Türk Hava Yolları'nın 24 Ocak'a kadar haftada 4 gün olan uçuşlarının her güne yayılması, hasta tedavilerinin Türkiye'de olabilmesi açısından önemli bir imkanın alt yapısını oluşturdu.
Geçtiğimiz dönemde Cibuti-Türkiye Sağlık Haftalarını Cibuti'de yaptık. Gerek kadın doğum, gerek çocuk, gerek plastik cerrahi, anestezi gibi birçok alanda ameliyat ve tedavi destekleri yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz”

Kaynak: Sağlık Bakanlığı , Hurriyet.com.tr

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri