Dünyanın en yoksul 49 ülkesinden 32'si Afrika'da - Dünyanın en yoksul ülkeleri

BM, dünyanın en yoksul 49 ülkesinin sosyal ekonomik yapısını inceledi. Araştırmaya göre bu ülkelerde, her 4 kişiden biri günde 2 doların altında bir gelirle yaşamaya çalışıyor.

Birleşmiş Milletler’in yoksul ülkeler raporu Asya ve Afrika'dan 49 ülkeyi kapsıyor. Rapora göre, 49 ülkede toplam 277 milyon kişi aşırı yoksulluk çekiyor

BM’nin listesine göre dünyanın en yoksul 49 ülkesi şu ülkelerden oluşuyor:
Afganistan, Angola, Bangladeş, Benin, Bhutan, Burkina Faso, Burundi, Cape Verde, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dijibouti, Ekvatoral Gine, Eritre, Etiyopya, Fine-Bissau, Gambiya, Gine Cumhuriyeti, Haiti, Kamboçya, Kiribati, Komorolar, Lao Demokratik Halk Cumhuriyeti, Lesoto, Liberya, Madagaskar, Malavi, Maldivler, Mali, Moritanya, Mozambik, Myanmar, Nepal, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Ruanda, Samoa, Sao Tome and Principe, Senegal, Sierra Leone, Solomon Adaları, Somali, Sudan, Tanzanya, Togo, Tuvalu, Uganda, Vanuatu, Yemen, Zambiya.

YOKSUL ÜLKELERİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR
Bu ülkelerde her 4 kişiden biri, günde 2 dolardan daha az bir gelirle yaşamaya çalışıyor.
Hızlı nüfus artışına bağlı olarak yoksul sayısı da artıyor. küresel gıda krizinin bu durumu daha da kötüye götürme ihtimali var.

İç kaynaklar yerine dış finans ve kalkınma yardımlarına bağımlı olan bu ülkelerde ticari şok riski giderek artıyor. Petrol ihraç eden bazı ülkelerdeki iyileşmeye rağmen, ekonomik kalkınma toplumun tüm katmanlarına yansımıyor. Yıllık yüzde 7’lik büyüme hedefi geçilerek son 30 yılın rekoru kırılsa da, küresel ekonomik yavaşlama en çok bu ülkeleri tehdit ediyor.

Raporda kalkınma için ise önceliğin ulusal politikalara verilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.
kaynak: www.ntvmsnbc.com

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri