Ali Babacan: "Afrika Birliği zirvesinde liderleri Türkiye'ye davet edeceğim" - Afrika Birliği ve Türkiye haberleri,

Afrika Birliği Zirvesi için Mısır'ın sayfiye kenti Şarm el Şeyh'te bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, zirvenin Ağustos ayında Türkiye'de yapılacak olan Türkiye-Afrika Zirvesi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.


Devlet başkanları zirvesi öncesi yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılan ve bir konuşma yapması beklenen Babacan, Türkiye'nin ilk kez Dışişleri Bakanları düzeyinde bu toplantıya katıldığını söyledi. Ocak ayında Türkiye ve Afrika arasında stratejik bir ortaklık anlaşması imzalandığını hatırlatan Babacan, Bakanlar Kurulu Toplantısı sırasında bir Türkiye oturumunun da yapılacağını hatırlattı. Babacan Türkiye ve Afrika Birliği arasında imzalanan anlaşma uyarınca Türkiye'de periyodik olarak Afrika zirveleri gerçekleştirileceğini de ifade etti.

Türkiye, Japonya, Hindistan ve Çin'den sonra Afrika ile stratejik ortaklık anlaşması imzalayan dördüncü ülke olmuştu. Türkiye'den sonra İran'ın da bu yönde bir anlaşma imzaladığı ve önümüzdeki yıl Tahran'da bir Afrika Zirvesi yapılacağı bizzat İran Dışişleri Bakanı Monuçer Muttaki tarafından açıklanmıştı. 53 üyeli Afrika Birliği'nde ağırlıklı olarak su ve açlık konularıyla üye ülkelerdeki siyasi sorunların masaya yatırılması bekleniyor.
Kaynak: Sabah Gazetesi

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri