Kenya; dünyada en çok ağaç diken ülke - Afrika ağaçlandırma yarışYılda bir milyar ağaç dikme" kampanyası ında önde gidiyor - (Afrika Haberleri)

Etyopya birinci, Kenya dördüncü, Ruanda beşindi oldu.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı, Dünya Ormancılık Merkezi tarafından geçen sene başlatılan "Yılda bir milyar ağaç dikme" kampanyası başarı ile sonuçlandığını açıkladı. Bu yıl Türkiye ağaç dikiminde dünyada üçüncü sırada yer aldı.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın bu kampanya kapsamında yayınladığı 2007 raporuna göre, dünyada ağaç dikimi gün geçtikçe artıyor. Yayınlanan raporda Türkiye'nin dünyadaki ülkeler arasında ağaç dikiminde 3'üncü sırada yer aldığı belirtildi.
Rapora göre, Etyopya 700 milyon ağaçla birinci sırada bulunurken, Meksika 217 milyon ağaçla ikinci sırada, Türkiye ise 150 milyon ağaçla 3'üncü sırada yer aldı.

Türkiye'yi 100 milyon ağaç dikimiyle Kenya, 96.5 milyonla Küba ve 50 milyon'la Ruanda takip ediyor.

Girişimin arkasında yer alan 2004 Nobel barış ödülü sahibi Wangaari Maathai, Birleşmiş Milletler Çevre Programı ve Dünya Ormancılık Merkezi ve Monako Prensi Albert tarafından yapılan ortak açıklamada geçen yılda verilen "yılda bir milyar ağaç dikme" sözünün gerçekleştiğini açıkladılar.
Alıntı: Sabah Gazetesi

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri