Libya'yla İsviçre Arasında Oğul Kaddafi Gerginliği - Kaddafi'nin oğlu Hannibal tutuklandı - Libya-İsviçre ilişkileri, Libya Haberleri

İsviçre'de Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Hannibal'in geçen hafta bir süreliğine gözaltına alınması iki ülke arasında gerginliğe yol açtı.24 Temmuz 2008

İsviçre, vatandaşlarına Libya'ya gitmemeleri tavsiyesinde bulundu. İsviçre Dışişleri Bakanlığı, Kaddafi'nin misillemelerinin alarm verici olduğunu bildirdi.
Kaddafi hükümeti perşembe gününden bu yana Libya'daki İsviçre vatandaşlarını gözaltına aldırdı, ülkedeki İsviçre şirketlerinin kapatılmasını talep etti ve İsviçre'deki diplomatik temsilcililerini geri çekti. Libya ayrıca İsviçre'den gelen vize taleplerini de geri çeviriyor. Kaddafi hükümeti son olarak İsviçre havayolu şirketi Swiss'in Trablusgarp'a yaptığı seferlerin haftada 3'ten 1'e indirilmesini istedi.

Hannibal Kaddafi ve hamile olan karısı Aline, hizmetçilerine fiziki olarak zarar verdiklerine dair şikayetler üzerine 15 Temmuz'da gözaltına alınmıştı. Kaddafi 2 gece nezarette kalırken karısı ise bir hastanede tutuldu. Çift, 500 bin İsviçre frangı kefaletle serbest bırakıldı. Serbest kalmalarından sonra İsviçre'den ayrılan çift, Tunuslu ve Faslı hizmetçilerine zarar verdikleri iddiasını reddetti.

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri