Komor Adaları Ve Madagaskarlı İşadamları Denizli'de - Türkiye Afrika ticari ilişkileri - Komor Adaları Haberleri - Madagaskar Haberleri

Denizli'ye gelen Komor Adaları ve Madagaskarlı işadamları, Türk işadamlarını ülkelerine yatırım yapmaya davet etti.
Mayis 2008

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü programı kapsamında Türkiye'de bulunan Komor Adaları ve Madagaskarlı 15 kişilik heyet, Denizli Ticaret Odası'nı (DTO) ziyaret etti. Ziyarette DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ve oda üyeleriyle bir süre görüşen heyet, bilgi alışverişinde bulundu. Komor Adaları Ekonomi Bakanı Hassani Hamadi, ülkesinde ihracatın gelişmediğini belirterek, "Türk iş adamlarından ülkemize yatırım yapmalarını bekliyoruz. Çimento, demir ve mermer gibi ürünleri ihraç etmeyi, bunun yanı sıra profesyonel kişileri ülkemize çekmek istiyoruz. Amacımız iki ülke arasında işbirliğini geliştirmek. Türkiye hem Avrupa hem de Afrika ülkeleriyle işbirliği içinde. Afrikalı ve Türk girişimcilerin birbirlerini tanımaları bizim için çok önemli" dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli ile Afrika ülkeleri arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Komor Adaları ve Madagaskar gibi ülkeler Avrupa üzerinden ticaret yapıyor. Geliştirilecek ikili ilişkiler sayesinde Türkiye'de üretilen ürünleri Afrika ülkelerine birinci elden sunmak istiyoruz. Özellikle tekstil ve tarımsal ürün ithal eden bu ülkelerle ticari bağlarımızı güçlendirebileceğimize inanıyoruz" diye konuştu. Ziyaretin son bölümünde DTO Başkanı Necdet Özer, Komor Adaları Ekonomi Bakanı Hassani Hamadi, Komor Adaları Ticaret Odası Başkanı Ahmet Ali Bazi ve Madagaskar Ticaret Odası Başkanı Razafy Andriamaniraka'ya teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: www.lpghaber.com

Madagaskar Hakkinda Bilinmesi Gerekenler icin Tiklayiniz

Madagaskar Vize Bilgileri için Tıklayın

Komor Adaları hakkinda bilgiler icin Tiklayiniz

Komor Adalarından resimler gormek icin Tiklayiniz

Komor Adaları Konsolosluk ve Vize Bilgileri icin Tiklayiniz

Afrika Burada

Gana Nerede - Gana Nerde - Gana Dünyanın Neresinde

Kamerun Nerede - Kamerun Nerde - Kamerun Hangi Kıtada

Cibuti Nerede - Cibuti Nerde - Cibuti Hangi Kıtada

Mali Nerede - Mali Hangi Kıtada - Mali'nin Konumu

Angola Nerede - Angola Nerde - Angola Dünyanın Neresinde

Seyşeller Nerede - Seyşel Adaları Nerde - Seyşellerin Haritadaki Yeri